24/06/2017 - Оставащо време

Дни Часове Минути Секунди

Ако можем с една дума да ти представим спортната зона на ON!Fest, то тя би била адреналин. Но не можем. Защото и тази година сме ти подготвили много зрелищни демонстрации по едни от най-екстремните градски спортове. Прочети по-надолу защо си заслужава да дойдеш и да ги видиш. И, сериозни сме – don`t try this at home!

  • Съорганизатори :

Freerun и parkour със Storror

Най-прогресивното паркур крю – Storror, идва специално за ON!Fest. Световноизвестните атлети от Великобритания са израснали заедно и развиват уменията си повече от 10 години, като превръщат Storror в най-разпознаваемия бранд в паркур средите. Наслади се на нереалните им демонстрации и се включи в яките уъркшопи, за да чуеш от про-тата как се прави saut de chat. Но гостуването им далеч не е единствената новина. По време на ON!Fest ще се състои и първата за Европа прожекция на филма им Roof Culture Asia, а след нея ще има Q&A форум, на който можеш да попиташ момчета всичко за филма. Ела и го виж, за да не ти разказват други после колко яко е било.

Разбира се, ON!Sports зоната няма да мине и без гости от родна земя. Илко Илиев от Leap и атлети от Freerun BG също ще правят паркур демонстрации и уъркшопи за всички желаещи. А най-якото е, че ще има и един огромен Air Bag, върху който можеш свободно да си падаш ей така, ако случайно адреналинът от всичко останало не ти е стигнал.

Longboard

Тази година с нас ще бъдат яките мацки от Wild-berries, заедно с Мартин Раднев – едни от основните двигатели на лонгбординга в България. Ще ни демонстрират основни техники и ще ни покажат как се „танцува“ върху дъска. Ще можеш да пробваш и ти, защото и в двата дни ще има уъркошопи за всеки желаещ да получи безплатен урок.

SLACKLINE И TRICKLINE

Слаклайн можеш да видиш в почти всеки парк и градинка, а в края на юни и в Интер Експо Център. Доста атрактивен и изобщо не лесен за практикуване, слаклайнингът развива адски добър баланс и координация. Очакват те уоркшопи, по време на които можеш сам да пробваш и усетиш що е туй слаклайн. Освен това ще има и триклайн демонстрации, каквито рядко можеш да видиш из родните паркове.

Drift

Двукратният Европейски шампион Алекс Язов, заедно с едни от най-изявените дрифт състезатели ще те запалят по дрифта с уникалното си авторско шоу Drift Anarchy, включващо мото стънт и BMX демонстрации по време на дрифта. И тъй като няма начин да не ти се прииска да пробваш, сме подготвили специален шампионат със симулатори, победителите от който ще седнат на ко-пилотското място в дрифтачките по време на шоуто!

Встрани от мега якото изживяване, всички коли ще са на разположение за снимки и разглеждане. Наред с тях ще бъдат изложени и експонати като V10 двигател на BMW, който се смята за най-добрия агрегат на марката!