24/06/2017 - Оставащо време

Дни Часове Минути Секунди

Ако някога си виждал адски много неща за gaming-a, събрани на едно място, тази година ти обещаваме да видиш 3 пъти повече. Ако си си мислил, че е нямало какво повече да видиш – предстои да видиш отвъд него.

Защото в последния уикенд на юни ON! Gaming ще бъде по-мащабен отвсякога. Ще те очакваме в няколко зали на повече от 4.500 кв.м.

Гейминг зоната на ON! Fest ще ти предложи всичко за гейминга – професионални и любителски турнири, кътове на различни игри, конференция, специални предложения от някои от най-големите брандове, срещи с интересни хора, много забавления и емоции.

  • Съорганизатори :

ESPORTS ZONE BY ESL

За първи път България ще бъде домакин на финалите на ESL Southeast Europe Championship. След провеждане в Букурещ, Будапеща и Белград – в 5-ия сезон домакин ще бъде София, именно на ON! Fest. Не пропускай сблъсъка между най-добрите отбори на Балканите, който ще се случи в двата фестивални дни, съответно финали на League of Legends и финали на Counter-Strike:Global Offensive. Ще успее ли български отбор този сезон да вземе 1-вото място в някоя от игрите – предстои да разберем!

Повече за турнирите и квалификациите тук

По време на ON!Fest ще си имаме специална ESL Play зала, в която можеш да разцъкаш Fifa 17, например, дори и да не си професионален геймър. ESL Play е онлайн лига и турнирна платформа, достъпна на глобално и национално ниво, покриваща всяка една игра, класифицирана като активен електронен спорт. Предназначена е за масовите и любителските играчи и е отворена за всеки. Игрите, които ще присъстват в нея, са разпределени на три индивидуални дисциплини – FIFA 17 (PS4), Hearthstone и StarCraft 2, и на три отборни – Overwatch, Dota 2 и World of Tanks. Всеки играч /отбор ще има две възможности да се класира онлайн за финалите на съответната игра на 25-и юни. За повече инфо относно квалификациите, правилата на турнирите, наградите, регистрацията и записването, следи социалните мрежи на ESL .

BOARD GAMES HALL

Обещахме ти всичко за gaming-a, затова тази година ON! Gaming няма да мине без специална зона за настолните игри. Ако си фен, не подминавай това място, на което ще можеш:

  • Да играеш Dixit, Ticket To Ride и демо версии на нови игри
  • Да си купиш любимата настолна игра с отстъпка
  • Да се включиш в състезателни турнири с наградни фондове. Игрите за турнирите са Magic: The Gathering и Yu-Gi-Oh!
  • Да чуеш лекции и презентации от хора, преминали успешно Kickstarter кампания за настолна игра и да им зададеш всички въпроси, които те вълнуват

Game Dev Summit

По време на ON! Fest ще се проведе и Game Development Summit – единствената конференция в Източна Европа за разработка на игри. Тя ще случи в двата дни на фестивала, по време на които можеш да присъстваш на специализирани лекции на теми като “Издателство на игри за мобилни платформи”; “Митове и легенди за Виртуалната реалност”; “Как да се организира успешна Kick Starter кампания и как да се справите с хаоса, който настъпва след това?” Билети и повече инфо за конференцита тук.

Като естествено продължение на Game Dev Summit, ще можеш да видиш и зоната Games made in Bulgaria – първото по рода си събитие, на което ще съберем на едно място всичко за gaming-a в България. Ако търсиш себеизява и развитие в тази област – ела и виж как се случват нещата в gaming-a на родна земя и поговори с хората, които ги случват. Ако искаш просто да поговориш с хора, които правят игри и търсят твоето експертно мнение на геймиър – пак е за теб.

медийни партньори: