24/06/2017 - Оставащо време

Дни Часове Минути Секунди

Тази година AnimeS Expo се присъединява към ON!Fest и заедно ти готвим най-яката аниме зона някога.

Бъди с нас и стани част от екзотичното изкуство, наречено косплей. Голямата изненада е, че за първи път косплей конкурса ще се журира от гости от Азия и Бразилия.

  • Съорганизатор :

КОСПЛЕЙ КОНКУРС 2017

Дойде момента да обявим най-очакваното събитие в аниме зоната – косплей конкурса.
Тази година той ще бъде разделен на 2 категории – любителски и състезателен косплей.

В любителския косплей конкурс могат да вземат участие всички, без възрастово ограничение, като единственото условие за участниците под 14 години да се запишат с придружител – родител. В тази категория ще могат да се състезават, както индивидуални участници, така и групи от 2-ма до 10-ма души. Ще бъдат раздадени награди в следните категории:

  • Best of show
  • Best male costume
  • Best female costume
  • Best prop
  • Best hairstyling
  • Best performance
  • Best make up
  • Best Fanmade cosplay
  • Best Group cosplay

Както и специална награда – judge personal favorite.

Ако искаш да участваш: Научи повече за правилата

СЪСТЕЗАТЕЛЕН КОСПЛЕЙ

Обичайно оспорван и пълен с емоции, конкурсът по състезателен косплей е гвоздеят в косплей програмата на ON! Anime. В него може да участва всеки, навършил 14 години към месец юни 2017г. Участниците под 18 години е необходимо да бъдат записани с придружител – родител. В съзтезанието могат да участват както индивидуални пърформъри, така и групи от по 2-ма души.

Голямата награда за победителите е посещение във Франция за Japan Expo 2018.

Подробните правила за участие, изисквания и начини за записване в състезателния косплей конкурс можеш да видиш тук: (линк за сваляне на файла с пълните правила за участие в състезателния косплей)

Жури ще бъдат 5 впечатляващи, световни имена от косплея. Те ще изнесат и собствени презентации по време на събитието. Техните имена ще разкриваме тук: Линк към страницата с имената на журито

КРАЕН СРОК за записване в конкурса и за двете категории - 10 Юни 2017г.до 23:59:59 ч.

Обратното броене започна! Чакаме те на ON! Fest 2017!

Ако искаш да участваш: Научи повече за правилата

ЖУРИ НА КОСПЛЕЙ КОНКУРС

Жури на конкурса тази година ще бъдат 5 световни косплей звезди, между които има и световни шампиони. Те ще дойдат в София, за да ни покажат най-добрите си превъплащения и да оценят вашите.

Ще обявяваме техните имена постепенно, така че следете ни тук и във Фейсбук страницата на ON! Fest.

Echow

Тя е една от най-големите звезди на косплея в Индонезия. Спечелила десетки награди в 11 годишната си кариера на косплей състезател. Едно от най-голямите й постижения е избирането й за представител на Индонезия на World Cosplay Summit 2013. Нейна специалност е armor cosplay. В родния си град Джакарта, Echow има собствена работилница за костюми, където човек може да си поръча направен от нея костюм.

Echow ще долети в София специално за ON! Anime.
Вижте някои от най-добрите и неща тук: http://echow88.deviantart.com/gallery/

Ju Tsukino

Ju Tsukino е родена в Бразилия, но живее в Лондон. Занимава се с косплей от 2004 година. Тя е световно известна косплеърка, която има над 200 костюма. Пътува по цял свят като жури, а в края на юни ще пристигне на ON!Fest, за да бъде част и от нашето жури. Води презентации относно крафтене, модел е на много списания и брандове.

Вижте зашеметяващите й превъплащения в нейния сайт: https://www.jutsukino.net/

Manuel Capitani

Световният вицешампион от WCS 2015 идва в България директно от Италия, за да бъде част от журито на ON!Anime 2017. Голям любител на гейминг косплея, той държи на добрата интерпретация на героя и красивото изпълнение.

Мануел е коспелър от 2006 година, носител на десетки награди от международни конкурси. Голям фен на Resident Evil и Metal Gear Solid, той е и един от водещите 3D артисти в Milestone – компания за разработване на видео игри, базирана в Милано.

Повече за него вижте тук: https://www.artstation.com/artist/akiba91

Massimo Barbera

Той е от Италия и е Световен косплей шампион от WCS 2013 година, а заедно с партньора си Andrea Vesnaver печелят и WCS Grand Champion титлата.

Масимо се пали по косплея през 2005 година, а от 2006 насам е професионален косплеър. Казва, че оттогава животът му се променя изцяло, тъй като косплейът съчетава голяма част от неговите страсти – Япония, манга, музика и актьорско майсторство. Свири на бас в рок банда и играе в театрална трупа – истински артист. Менажира косплей конкурси, в които често е участник или жури.

Масимо ще бъде част от журито ни този юни и вече нямаме търпение да го видим на живо.

А до тогава, хвърлете един поглед тук: https://www.facebook.com/massimo.barbera

Pugoffka

Косплеър и фотограф от Киев, Украйна. Започва фотографската си кариера през 2009 година и оттогава насам е направил над 700 коплей фотосесии. Пътува много, което й дава възможност да снима и да опознава косплеъриvот цял свят. А последния уикенд на юни ще има възможност да види и нашите косплеъри, като гост в журито на ON!Fest.

Повече за нея и нейната впечатляваща работа можете да видите тук: https://www.facebook.com/pugoffka.sama/